lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems
< Index >
Zo'n beetje alles wat Bach over Cerato geschreven heeft heb ik hieronder vertaald. De tekst uit "De Twaalf Genezers & Andere Remedies" uit 1936 beschouwde Bach als de definitieve beschrijving.
Bach gooide de oudere versies van de twaalf genezers weg en verving ze steeds door de nieuwere, naarmate hij meer remedies ontdekte. De oudere versies zijn hier opgenomen met de bedoeling de ontwikkeling te kunnen bestuderen.
Gebruik voor het selecteren van een remedie a.u.b. "De Twaalf Genezers & Andere Remedies" uit 1936, zoals Bach bedoeld heeft.

Cerato (Loodkruid)   -   Ceratostigma willmottianum


September 1936: De Twaalf Genezers & Andere Remedies ()

(Engelse naamBach's botanische naamHuidige botanische naam
indien gewijzigd
Nederlandse naam)
*CERATOCeratostigma WillmottianaCeratostigma willmottianum Loodkruid

Diegenen die onvoldoende vertrouwen in zichzelf hebben om hun eigen beslissingen te kunnen nemen. Ze zoeken voortdurend advies van anderen en worden dikwijls misleid.

Juli 1934: De Twaalf Genezers & Zeven Helpers (Collected Writings, pg 54/78)

CERATO

Voor degenen die geen boeiende interesse in het leven lijken te hebben; die niet veel vertrouwen in zichzelf hebben en niet van zichzelf overtuigd zijn. Ze vragen altijd advies aan verschillende mensen maar volgen het niet op, nooit helemaal tevreden dat ze het antwoord hebben dat ze nodig hebben. Willen vaak dingen doen die dwaas lijken.

CERATO. . . . . . . . . . . . . . . . . Ceratostigma willmottiana. . . . . Loodkruid

Voor hen die hun eigen voorraad-remedies willen maken is de methode hieronder gegeven en, verderop, de Engelse en botanische namen van de planten en de situaties waar ze gevonden kunnen worden.
...
Cerato ... Ceratostigma willmottiana
Deze planten bloeien ... gedurende de maanden Juli, Augustus and September
...
Cerato is op dit moment erg zeldzaam in dit land (1934, Engeland).

1934: Het Verhaal van de Reizigers (Collected Writings, pg 75/99)

Cerato had weinig vertrouwen in zijn eigen oordeel en wilde elke route uitproberen om zeker te weten dat ze niet fout waren

Cerato weet toch zo precies welke paden nergens toe leiden

Augustus 1933: De Twaalf Genezers & Vier Helpers (Collected Writings, pg 65/89)

CERATO
ZELF-WANTROUWEN

Mensen die te gemakkelijk beïnvloed worden. Voor degenen die geen vertrouwen hebben in zichzelf, die te veel leunen op het advies van anderen en eerst naar de een luisteren en dan naar een ander. Hun eigen gebrek aan zelfrespect zorgt dat ze iedereen die een sterke mening heeft te veel bewonderen en vertrouwen; hierdoor kunnen ze gemakkelijk in moeilijkheden gebracht worden. Als ze ziek zijn zijn ze er vrij zeker van dat het ene middel ze zal genezen, totdat ze horen van iets anders, en zo haasten ze zich van het ene probeersel naar het andere, afhankelijk van het laatste advies dat ze gehad hebben. Ze zullen bijna alles doen wat goed of slecht voor hen is als de redenering maar overtuigend genoeg is. Ze vertrouwen niet op hun eigen goede oordeel. In plaats van die dingen te doen die ze zelf willen of die ze graag doen, zullen ze vaak napraten wat anderen adviseerden of dachten. De ideeën en meningen van anderen zijn te belangrijk voor hen, en dit berooft hen van hun eigen persoonlijkheid. Ze zullen altijd een uitvlucht hebben voor alles wat ze doen.

De botanische naam van elke remedie is als volgt:

CERATO Ceratostigma Willmottiana

Deze planten bloeien meestal in de maanden juli, augustus en september. Water Violet (Waterviolier) is een beetje eerder: die is op z'n hoogtepunt in juni en juli.

Het volgende geeft een idee van de plaatsen waar ze gevonden kunnen worden, en sommige provincies hebben botanische boeken die een duidelijke gids kunnen zijn voor specifieke districten, omdat deze boeken vaak precieze locaties aangeven.

CERATO is geen inheemse plant en alleen te vinden in een of twee particuliere landgoederen. Wellicht kan hier later een Britse vervanger voor gevonden worden.

1933: Twaalf Genezers (Collected Writings, pg 77/101)

10. DE DWAAS Cerato

CERATO mensen zijn de dwazen. Ze zouden de wijze leraren en instructeurs moeten zijn, maar ze lijken te veel te luisteren naar andere meningen, en te gemakkelijk te worden beïnvloed door omstandigheden van buiten.

Remedie Te ontwikkelen kwaliteit Gebrek
Cerato Wijsheid De Dwaas

Mei 1933: Mijn twaalf remedies (Collected Writings, pg 87/111)

De Latijnse namen van de twaalf remedies zijn als volgt:

7. CERATO Ceratostigma Willmottiana

Deze planten bloeien meestal in de maanden juli, augustus en september. Water Violet is een beetje eerder: die is op z'n hoogtepunt in juni en juli.

Hieronder volgen de locaties waar ze gevonden kunnen worden:

CERATO Is geen inheemse plant en alleen te vinden in een of twee particuliere landgoederen. Wellicht kan hier later een Britse vervanger voor gevonden worden.

Februari 1933: Twaalf Geweldige Remedies (Collected Writings, pg 84/108)

De geestelijke gesteldheden en de bijbehorende remedies zijn als volgt:

7. De patiënt die dwaze dingen wil doen, naar ieders advies luistert, die iedere kuur en alles wat wordt aangeraden wil uitproberen heeft CERATO nodig.

Meer beschrijvingen van Cerato door: Julian Barnard     / Mechthild Scheffer     / the Bach Centre

Ξ MENU