lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems
< Index >
Zo'n beetje alles wat Bach over Cherry Plum geschreven heeft heb ik hieronder vertaald. De tekst uit "De Twaalf Genezers & Andere Remedies" uit 1936 beschouwde Bach als de definitieve beschrijving.
Bach gooide de oudere versies van de twaalf genezers weg en verving ze steeds door de nieuwere, naarmate hij meer remedies ontdekte. De oudere versies zijn hier opgenomen met de bedoeling de ontwikkeling te kunnen bestuderen.
Gebruik voor het selecteren van een remedie a.u.b. "De Twaalf Genezers & Andere Remedies" uit 1936, zoals Bach bedoeld heeft.

Cherry Plum (Kerspruim)   -   Prunus cerasifera


September 1936: Lezing in Wallingford (Collected Writings, pg 8/23; Original Writings, pg 161)

Er bestaan vijf types angst en daarom zijn er ook vijf remedies, voor elk type één.
...
De vierde soort angst is die wanneer er de vrees is dat de geest over-werkt is, en de angst dat het de belasting niet aankan.
Wanneer er impulsen op ons af komen om dingen te doen waar we onder gewone omstandigheden niet over zouden denken, of maar een moment overwegen.
De remedie hiervoor komt van de Cherry Plum (Kerspruim) die groeit in de heggen op het platteland van dit district. Deze verdrijft alle foute gedachten en geeft degene die hieraan lijdt geestelijke kracht en vertrouwen.

September 1936: De Twaalf Genezers & Andere Remedies ()

(Engelse naamBach's botanische naamHuidige botanische naam
indien gewijzigd
Nederlandse naam)
CHERRY PLUMPrunus Cerasifera Kerspruim

Angst dat de geest overspannen raakt, dat het verstand het begeeft, angst om beangstigende en gevreesde dingen te doen, ongewild en wetend dat het fout is, maar toch komt de gedachte eraan op, en de impuls om het te doen.

Meer beschrijvingen van Cherry Plum door: Julian Barnard     / Mechthild Scheffer     / the Bach Centre

Ξ MENU