lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems
< Index >
Zo'n beetje alles wat Bach over Olive geschreven heeft heb ik hieronder vertaald. De tekst uit "De Twaalf Genezers & Andere Remedies" uit 1936 beschouwde Bach als de definitieve beschrijving.
Bach gooide de oudere versies van de twaalf genezers weg en verving ze steeds door de nieuwere, naarmate hij meer remedies ontdekte. De oudere versies zijn hier opgenomen met de bedoeling de ontwikkeling te kunnen bestuderen.
Gebruik voor het selecteren van een remedie a.u.b. "De Twaalf Genezers & Andere Remedies" uit 1936, zoals Bach bedoeld heeft.

Olive (Olijf)   -   Olea europaea


September 1936: De Twaalf Genezers & Andere Remedies ()

(Engelse naamBach's botanische naamHuidige botanische naam
indien gewijzigd
Nederlandse naam)
OLIVEOlea Europaea Olijf

Degenen die veel geleden hebben, mentaal of fysiek, en zo uitgeput zijn en gesleten dat ze het gevoel hebben dat ze niet meer de kracht hebben om ook maar enige moeite te doen. Het dagelijks leven is voor hen zware arbeid, zonder vreugde.

Juli 1934: De Twaalf Genezers & Zeven Helpers (Collected Writings, pg 54/79)

OLIVE

Voor degenen die bleek zijn, uitgeleefd en uitgeput, misschien na veel zorgen, ziekte, verdriet, of een of andere lange strijd. Ze zijn in alle opzichten zeer moe en hebben het gevoel alsof ze geen kracht meer hebben om door te vechten, en weten soms amper nog hoe ze verder kunnen. Ze kunnen heel erg afhankelijk zijn van de hulp van anderen.

Van sommigen is de huid erg droog en kan deze gerimpeld zijn.

OLIVE. . . . . . . . . . . . . . . . . . . Olea europaea. . . . . . . . . . . . . . Olijf

Wanneer de patiënt niet verbetert wanneer de juist lijkende van de Genezers gegeven is, zijn er nog zeven remedies om de weg te bereiden
...
Wanneer [de patiënt] bleek [is], is OLIVE, GORSE, of OAK nodig. Bij een sterke kleur, VINE, HEATHER of ROCK-WATER.

Voor hen die hun eigen voorraad-remedies willen maken is de methode hieronder gegeven en, verderop, de Engelse en botanische namen van de planten en de situaties waar ze gevonden kunnen worden.
...
Olive ... Olea europaea
Deze planten bloeien in mei
...
Olive. Italië en andere landen.

Meer beschrijvingen van Olive door: Julian Barnard     / Mechthild Scheffer     / the Bach Centre

Ξ MENU