lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems
< Index >
Zo'n beetje alles wat Bach over Red Chestnut geschreven heeft heb ik hieronder vertaald. De tekst uit "De Twaalf Genezers & Andere Remedies" uit 1936 beschouwde Bach als de definitieve beschrijving.
Bach gooide de oudere versies van de twaalf genezers weg en verving ze steeds door de nieuwere, naarmate hij meer remedies ontdekte. De oudere versies zijn hier opgenomen met de bedoeling de ontwikkeling te kunnen bestuderen.
Gebruik voor het selecteren van een remedie a.u.b. "De Twaalf Genezers & Andere Remedies" uit 1936, zoals Bach bedoeld heeft.

Red Chestnut (Rode Kastanje)   -   Aesculus carnea


September 1936: Lezing in Wallingford (Collected Writings, pg 8/23; Original Writings, pg 161)

Er bestaan vijf types angst en daarom zijn er ook vijf remedies, voor elk type één.
...
Ten slotte, de vijfde soort is de angst voor anderen, vooral degenen die ons dierbaar zijn.
Als ze laat terugkomen, dan is er de gedachte dat een of ander ongeluk gebeurd moet zijn; als ze op vakantie gaan, de angst dat een of andere calamiteit hun deel zal worden. Sommige ziekten worden heel serieuze klachten, en er is grote bezorgdheid, zelfs voor hen die niet gevaarlijk ziek zijn. Altijd in angst voor het ergste, en altijd verwachten ze ongeluk voor hen.
De remedie die gemaakt wordt van de Bloesem van de Red Chestnut (Rode Kastanje) van de bomen die ons allen zo welbekend zijn, verhelpt zulke angsten snel, en helpt ons om weer normaler te denken.

September 1936: De Twaalf Genezers & Andere Remedies ()

(Engelse naamBach's botanische naamHuidige botanische naam
indien gewijzigd
Nederlandse naam)
RED CHESTNUTAEsculus Carnea Rode Paardenkastanje

Voor degenen die het moeilijk vinden om niet bezorgd te zijn over andere mensen. Vaak zijn ze ermee opgehouden om zich zorgen te maken over zichzelf, maar kunnen ze veel lijden voor degenen die hen dierbaar zijn, omdat ze keer op keer verwachten dat hen iets vervelends overkomt.

Meer beschrijvingen van Red Chestnut door: Julian Barnard     / Mechthild Scheffer     / the Bach Centre

Ξ MENU