lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems
< Index >
Zo'n beetje alles wat Bach over Walnut geschreven heeft heb ik hieronder vertaald. De tekst uit "De Twaalf Genezers & Andere Remedies" uit 1936 beschouwde Bach als de definitieve beschrijving.
Bach gooide de oudere versies van de twaalf genezers weg en verving ze steeds door de nieuwere, naarmate hij meer remedies ontdekte. De oudere versies zijn hier opgenomen met de bedoeling de ontwikkeling te kunnen bestuderen.
Gebruik voor het selecteren van een remedie a.u.b. "De Twaalf Genezers & Andere Remedies" uit 1936, zoals Bach bedoeld heeft.

Walnut (Walnoot)   -   Juglans regia


September 1936: De Twaalf Genezers & Andere Remedies ()

(Engelse naamBach's botanische naamHuidige botanische naam
indien gewijzigd
Nederlandse naam)
WALNUTJuglans Regia Okkernoot of Walnoot

Voor hen die duidelijke idealen en ambities hebben in het leven, en ook bezig zijn ze te vervullen, maar die in uitzonderlijke gevallen in de verleiding komen om afgeleid te worden van hun eigen ideeën, doelen en werk door het enthousiasme, de overtuigingen of uitgesproken meningen van anderen. De remedie geeft standvastigheid en bescherming tegen invloeden van buitenaf.

Januari 1935: De Walnotenboom (Collected Writings, pg 20/50)

Deze remedie, Walnut, is de remedie van een fase verder gaan: tanden krijgen, puberteit, je leven veranderen.

Ook voor de grote beslissingen die in de loop van het leven gemaakt worden, zoals verandering van religie, verandering van beroep, verandering van land.

Het is de remedie voor een grote verandering. De remedie voor degenen die besloten hebben om een grote stap vooruit te zetten in het leven. De beslissing om een stap vooruit te nemen, om oude gewoonten te doorbreken, om oude grenzen en beperkingen los te laten en op een nieuwe en betere manier te beginnen, brengt vaak lichamelijk lijden met zich mee vanwege het beetje spijt, het beetje hartzeer bij het verbreken van oude banden, oude verbintenissen, oude gedachten.

Deze remedie zal de lichamelijke reacties op zulke situaties verzachten en helpen opheffen, waarbij het niet uitmaakt of de stap vooruit die nu genomen wordt van geestelijke of lichamelijke aard is.

Het is de remedie die ons helpt om door al zulke fases heen te komen zonder spijt, zonder herinneringen aan het verleden, zonder angst voor de toekomst, en ons op die manier behoedt voor het geestelijke en lichamelijke lijden waarmee zulke gebeurtenissen zo vaak gepaard gaan.

Ongetwijfeld een geweldige verbreker van betoveringen, zowel van dingen uit het verleden die meestal erfelijkheid genoemd worden, als van omstandigheden in het heden.

Meer beschrijvingen van Walnut door: Julian Barnard     / Mechthild Scheffer     / the Bach Centre

Ξ MENU