lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems
< Index >
Zo'n beetje alles wat Bach over Wild Oat geschreven heeft heb ik hieronder vertaald. De tekst uit "De Twaalf Genezers & Andere Remedies" uit 1936 beschouwde Bach als de definitieve beschrijving.
Bach gooide de oudere versies van de twaalf genezers weg en verving ze steeds door de nieuwere, naarmate hij meer remedies ontdekte. De oudere versies zijn hier opgenomen met de bedoeling de ontwikkeling te kunnen bestuderen.
Gebruik voor het selecteren van een remedie a.u.b. "De Twaalf Genezers & Andere Remedies" uit 1936, zoals Bach bedoeld heeft.

Wild Oat (Ruwe Dravik)   -   Bromus ramosus


September 1936: De Twaalf Genezers & Andere Remedies ()

(Engelse naamBach's botanische naamHuidige botanische naam
indien gewijzigd
Nederlandse naam)
WILD OATBromus Asper +)Bromopsis ramosa subsp. ramosaRuwe Dravik

Degenen die de bedoeling hebben om iets opvallends in hun leven te doen, die veel ervaringen willen opdoen, en genieten van alles wat voor hen mogelijk is, die het leven ten volle willen leven. Hun probleem is om te beslissen welk beroep ze zullen volgen, omdat ze ondanks hun sterke ambities geen roeping hebben die hen meer aanspreekt dan alle andere. Dit kan vertraging veroorzaken en een onbevredigd gevoel.

Juli 1934: De Twaalf Genezers & Zeven Helpers (Collected Writings, pg 54/80)

DE WILD OAT

Is een remedie die voor iedereen nodig kan zijn, en in gevallen die niet reageren op andere kruiden, of wanneer het moeilijk lijkt om te beslissen welke te geven, probeer dan deze minstens een week.
Als de patiënt het goed doet, ga er dan mee door zolang ze verbeteren alvorens over te gaan naar een andere remedie.

THE WILD OAT . . . . . . . . . . . Bromus asper . . . . . . . . . . . . . . Ruwe Dravik

Wanneer de patiënt niet verbetert wanneer de juist lijkende van de Genezers gegeven is, zijn er nog zeven remedies om de weg te bereiden
...
De zevende Helper, de WILD OAT, kan voor iedereen nodig zijn, en wanneer de Heler die de juiste keuze lijkt geen verlichting brengt evenmin als de juist lijkende Helper, probeer in al zulke gevallen de remedie de WILD OAT.

Voor hen die hun eigen voorraad-remedies willen maken is de methode hieronder gegeven en, verderop, de Engelse en botanische namen van de planten en de situaties waar ze gevonden kunnen worden.
...
The Wild Oat ... Bromus asper
Deze planten bloeien in juni
...
The Wild Oat. Randen van hagen en bossen.

Meer beschrijvingen van Wild Oat door: Julian Barnard     / Mechthild Scheffer     / the Bach Centre

Ξ MENU