lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems
< Index
Zo'n beetje alles wat Bach over Willow geschreven heeft heb ik hieronder vertaald. De tekst uit "De Twaalf Genezers & Andere Remedies" uit 1936 beschouwde Bach als de definitieve beschrijving.
Bach gooide de oudere versies van de twaalf genezers weg en verving ze steeds door de nieuwere, naarmate hij meer remedies ontdekte. De oudere versies zijn hier opgenomen met de bedoeling de ontwikkeling te kunnen bestuderen.
Gebruik voor het selecteren van een remedie a.u.b. "De Twaalf Genezers & Andere Remedies" uit 1936, zoals Bach bedoeld heeft.

Willow (Wilg)   -   Salix vitellina


September 1936: De Twaalf Genezers & Andere Remedies ()

(Engelse naamBach's botanische naamHuidige botanische naam
indien gewijzigd
Nederlandse naam)
WILLOWSalix VitellinaSalix alba 'Vitellina'(Bind)Wilg

Voor degenen die te lijden hebben gehad onder tegenspoed of pech, en die er moeite mee hebben om dit zonder klagen of verbittering te accepteren, omdat ze het leven vooral afmeten aan het succes dat het hen brengt. Zij hebben het gevoel dat ze een zo grote beproeving niet verdiend hebben, dat het onrechtvaardig was, en ze worden verbitterd. Vaak raken ze minder geïnteresseerd en houden ze zich minder bezig met de dingen van het leven waar ze vroeger plezier in hadden.

Meer beschrijvingen van Willow door: Julian Barnard     / Mechthild Scheffer     / the Bach Centre

Ξ MENU