lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems
< Index >
 
N.B. Onder de knop 'kies bron' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Cherry Plum door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Cherry Plum

Bachbloesem Cherry Plum ...is één van de remedies die Dr. Bach groepeerde onder het hoofdje Angst. De Cherry Plum angst is zeer specifiek: het is de angst dat men de controle over zichzelf gaat verliezen en iets verschrikkelijks gaat doen, zoals anderen verwonden of zichzelf iets aandoen. De angst om gek te worden of om irrationeel te handelen zijn vormen van de Cherry Plum toestand.
 
Cherry Plum is ook de remedie voor wanneer het controleverlies al heeft plaatsgevonden, als gevolg van de waanzinnige angst of ontzetting die met zulke situaties worden geassocieerd. Denk aan de angst die een kind voelt in de greep van een schreeuwende, irrationele woedeaanval. Dit is ook een Cherry Plum toestand.
 
Cherry Plum is één van de ingrediënten van Dr. Bach's oorspronkelijke crisis formule, die hij samenstelde voor noodsituaties.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Angst dat de geest overspannen raakt, dat het verstand het begeeft, angst om beangstigende en gevreesde dingen te doen, ongewild en wetend dat het fout is, maar toch komt de gedachte eraan op, en de impuls om het te doen.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Als we overvallen worden door de impuls om dingen te doen waar we normaliter niet aan zouden moeten denken"

- Dr. Edward Bach, 1936

Meer beschrijvingen van Cherry Plum door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

Ξ MENU