lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems
< Index >
 
N.B. Onder de knop 'kies bron' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Clematis door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Clematis

Bachbloesem Clematis ...is voor mensen van wie de gedachten wegdrijven naar fantasieën over de toekomst of naar alternatieve versies van het heden. In veel gevallen dromen ze van toekomstig succes, creatieve inspanningen en prestaties. Het gevaar is dat ze onvoldoende zijn verankerd in de werkelijkheid om hun dromen waar te maken.
 
De remedie helpt om ons terug op aarde te brengen en terug bij onszelf, zodat we actie kunnen ondernemen om aan een beter leven te bouwen, in plaats van in dagdromen te leven.
 
Soms verwarren mensen de Clematis toestand met die van Honeysuckle, maar deze twee zijn toch best verschillend. In de Honeysuckle toestand leven we in nostalgische fantasieën van het verleden, of herleven we oude dingen die we betreuren. Als Clematis mensen drijven onze gedachten weg naar voorstellingen van de toekomst.
 
Clematis is een van de ingrediënten van Dr. Bach's oorspronkelijke crisis formule, waar het gebruikt wordt om de wazige, flauwe, licht-in-het-hoofd gevoelens te verhelpen die op kunnen treden in noodgevallen.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Degenen die dromerig zijn, slaperig, niet helemaal wakker, geen grote interesse in het leven. Rustige mensen, niet echt gelukkig in hun huidige omstandigheden, leven meer in de toekomst dan in het heden, hopend op gelukkiger tijden, wanneer hun idealen misschien werkelijkheid worden. Sommigen doen als ze ziek zijn geen enkele moeite om beter te worden, en in sommige gevallen kunnen ze zelfs uitzien naar de dood, in de hoop op betere tijden, of op het weerzien met iemand van wie ze hielden en die hen ontvallen is.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Meer in de toekomst dan in het heden leven"

- Dr. Edward Bach, 1936

Meer beschrijvingen van Clematis door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

Ξ MENU