lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems
< Index >
 
N.B. Onder de knop 'kies bron' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Gorse door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Gorse

Bachbloesem Gorse ...is de remedie voor mensen die het geloof en de hoop hebben opgegeven. Gorse vertegenwoordigt een sterkere vorm van moedeloosheid dan de Gentian-toestand, omdat Gorse mensen halsstarrig weigeren om bemoedigd te worden, zo zeker zijn ze ervan dat hun situatie hopeloos is. Als ze ziek zijn kunnen ze van zichzelf denken dat ze ongeneeslijk zijn, en dat er niets gedaan kan worden.
 
Ondanks dat classificeerde Dr. Bach Gorse als een remedie voor onzekerheid, en niet als een remedie voor wanhoop, naast Sweet Chestnut. Dit laat zien dat het belangrijkste probleem bij Gorse-mensen verlies van vertrouwen is: als we ervan overtuigd kunnen worden om de dingen in een ander licht te zien, dan is er meestal een weg voorwaarts. Dit is wat de Gorse remedie helpt te bereiken.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Heel diepe hopeloosheid. Ze hebben het geloof opgegeven dat er nog iets voor hen gedaan kan worden. Wanneer ze worden overgehaald, of om anderen een plezier te doen kunnen ze verschillende behandelingen proberen, terwijl ze ondertussen hun omgeving verzekeren dat er toch zo weinig hoop op verbetering is.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Gorse verloor alle hoop en zei, ik kan niet verdergaan; gaan jullie maar verder, maar ik zal hier blijven waar ik ben, totdat de dood mijn lijden zal verlichten."

- Dr. Edward Bach, 1934

Meer beschrijvingen van Gorse door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

Ξ MENU