lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems
< Index >
 
N.B. Onder de knop 'kies bron' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Heather door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Heather

Bachbloesem Heather ...is voor mensen die geobsedeerd zijn door zichzelf, maar die niet graag alleen zijn. Dr. Bach noemde ze 'knoopsgaters' omdat ze zich aan mensen vastklampen, terwijl ze steeds maar tot vermoeiens toe blijven praten over hun probleem, of dat nou groot is of klein, totdat mensen moeite gaan doen om hen te vermijden. Op die manier wordt dat waar Heather-mensen bang voor zijn - eenzaamheid - juist teweeg gebracht door hun eigen gedrag.
 
De remedie helpt ons om onze zorgen te zien in verhouding met die van andere mensen. Nadat we zelf geleden hebben aan de behoefte om te praten, worden we goede luisteraars. Als gevolg daarvan gaan mensen ons opzoeken vanwege ons medeleven, in plaats van ons te vermijden vanwege ons egocentrisme.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Voor degenen die altijd het gezelschap zoeken van wie ook maar beschikbaar is, omdat ze het nodig vinden om hun eigen zaken te bespreken met anderen, maakt niet uit met wie. Ze zijn heel ongelukkig als ze een tijdje alleen moeten zijn.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Ik zei tegen haar, Wat vind je het mooiste om te zien in de wereld? Heb je ooit iets gezien dat zorgde dat het je mogelijk leek dat er een God bestaat? Zonder enige aarzeling antwoordde ze, Ja, de bergen bedekt met Heather."

- Dr. Edward Bach, 1934

Meer beschrijvingen van Heather door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

Ξ MENU