lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems
< Index >
 
N.B. Onder de knop 'kies bron' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Holly door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Holly

Bachbloesem Holly ...wordt vaak gezien als de remedie voor boosheid - maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. In het bach-systeem is boosheid een gevolg-emotie en moeten we nauwkeuriger kijken naar de oorzaak. Boosheid die gebaseerd is op ongeduld heeft een andere remedie nodig dan bijvoorbeeld boosheid die gebaseerd is op gevoelens van persoonlijke oneerlijkheid of onpersoonlijk onrecht, of wanneer er simpelweg sprake is van controleverlies.
 
Holly is eigenlijk de remedie voor heel negatieve, agressieve gevoelens die op anderen gericht zijn - gevoelens als haat, verdenking, jaloezie, ergernis. Het onderliggende probleem is de afwezigheid van liefde, en de remedie helpt ons om onze edelmoedigheid van geest aan te moedigen, en een openheid naar anderen.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Voor degenen die soms overvallen worden door gedachten zoals jaloezie, afgunst, wraak, argwaan. Voor de verschillende vormen van ergernis. Binnen zichzelf kunnen ze veel lijden, vaak op momenten dat er geen echte reden is om ongelukkig te zijn.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Ze kunnen hevig lijden, dikwijls terwijl er geen echte aanleiding is"

- Dr. Edward Bach, 1936

Meer beschrijvingen van Holly door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

Ξ MENU