lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems
< Index >
 
N.B. Onder de knop 'kies bron' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Hornbeam door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Hornbeam

Bachbloesem Hornbeam ...wordt gebruikt voor gevoelens van uitputting en vermoeidheid die ontstaan voordat een inspanning is geleverd.
 
De persoon in deze toestand voelt zich moe als hij vooruitkijkt naar de eisen van de dag. Het is gemakkelijker om in bed te blijven of er niet aan te beginnen, of andere dingen te vinden om te doen - maar als het lukt om de moeite te doen om te beginnen dan zakt de vermoeidheid, een teken dat deze - in tegenstelling tot de Olive toestand - geheel 'in het hoofd' zit, en niet teruggevoerd kan worden tot feitelijke gebeurtenissen in de echte wereld.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Voor degenen die het gevoel hebben dat ze niet genoeg kracht hebben, mentaal of fysiek, om de last te dragen die het leven op hun schouders heeft gelegd; de dingen van alledag lijken voor hen te zwaar om te volbrengen, hoewel ze er gewoonlijk in slagen hun taak te vervullen. Voor degenen die geloven dat er eerst iets, in lichaam of geest, versterkt moet worden, voordat ze hun werk gemakkelijk kunnen doen.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"De zaken van alledag lijken te veel"

- Dr. Edward Bach, 1936

Meer beschrijvingen van Hornbeam door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

Ξ MENU