lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems

Rescue Remedie

De traditionele crisis remedie

...is de meest beroemde van de remedies, maar is feitelijk helemaal niet 'een remedie': het is een mengsel van vijf verschillende remedies:


 
Dit mengsel is gemaakt door Dr. Bach om te kunnen omgaan met noodgevallen en crisissituaties - de momenten dat er geen tijd is om keurig een persoonlijke selectie van remedies te maken. Het kan gebruikt worden om ons door allerlei stressvolle momenten te helpen, van de zenuwen vlak voor een examen tot de nasleep van een ongeluk.

De bekendste vorm van de crisis remedie wordt verkocht onder de merknaam Rescue Remedy - maar elke producent van remedies heeft zijn eigen versie van deze formule.

De crisis formule is ontwikkeld om te helpen omgaan met acute problemen. Wanneer je bezig bent om jezelf door een onderliggend probleem heen te werken - of wanneer je elke dag 'rescue' nodig hebt - dan zul je er op de langere termijn baat bij hebben om een persoonlijke selectie van remedies te maken.
 

De crème versie

...van de crisis-formule bevat dezelfde vijf remedies als de druppels, met als toevoeging Crab Apple, de reinigende remedie. Deze formule dateert van vroeg uit de jaren 1960, en was samengesteld door Nora Weeks, de assistente van Dr. Bach.

De crème is ook een combinatie voor noodgevallen, en is een handige manier om de crisis formule uitwendig toe te passen, bij allerlei soorten bulten en kneuzingen.

De meeste producenten van de remedies hebben wel een versie van de crème. Ook hier wordt het bekendste merk verkocht onder de naam Rescue.
 

Andere voorgemengde formules

Sommige producenten van remedies bieden voorgemengde combinaties aan die claimen dat ze specifieke problemen behandelen, zoals slapeloosheid, vermoeidheid, examenstress, en zelfs gewichts- en relatieproblemen.

Kijk uit met deze producten. De traditionele crisis formule heeft in de loop van de tijd bewezen dat het voor vrijwel alle noodsituaties wel iets bevat dat helpt. Je kunt dat niet zeggen van mengsels voor specifieke situaties of symptomen. Deze zijn meestal minder effectief omdat ze niet zijn uitgezocht voor een individu.

Zo kan bijvoorbeeld slapeloosheid veroorzaakt worden door veel verschillende remedie-toestanden, zoals die van Vervain, Aspen, Mimulus, Agrimony en Red Chestnut. Toch bevat de meest populaire van de voorgemengde remedies tegen slapeloosheid geen enkele van deze remedies.

De enige effectieve manier om met specifieke niet-crisis-situaties om te gaan is door een persoonlijke selectie te maken.
 

Bachbloesem RockRose
 
 
 
Bachbloesem Impatiens
 
 
 
Bachbloesem CherryPlum
 
 
 
Bachbloesem StarOfBethlehem
 
 
 
Bachbloesem Clematis
 
 
 
Bachbloesem CrabApple


 
 
 

 

Ξ MENU