lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems
< Index >
 
N.B. Onder de knop 'kies bron' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Rock Water door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Rock Water

Bachbloesem Rock Water ...is de remedie voor mensen die zelf-onderdrukking en zelf-ontkenning naar extreme hoogte brengen.
 
Mensen in deze toestand proberen zichzelf op enigerlei wijze te perfectioneren. Ze stellen regels op voor zichzelf en doelen, en zijn streng en hard voor zichzelf wanneer ze het gevoel hebben tekort te schieten.
 
Als ze al proberen om anderen te beïnvloeden, dan alleen door een voorbeeld te willen zijn. Ze neigen ernaar om niet hardop te kritiseren, zoals een Beech dat zou doen, en ook proberen ze niet te overtuigen (Vervain) of te commanderen (Vine).
 
De Rock Water remedie zorgt niet dat we geen hoge idealen meer hebben of deze niet langer nastreven. Hij staat ons simpelweg toe om te ontspannen. We zijn vriendelijker voor onszelf, en wijzen niet alle lieve pleziertjes van het leven af.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Degenen die erg streng zijn in hun manier van leven. Ze ontzeggen zichzelf veel vreugde en plezier in het leven omdat ze zich voorstellen dat het hun werk kan belemmeren. Het zijn harde meesters voor zichzelf. Ze willen gezond zijn en sterk en actief, en zullen alles doen waarvan ze denken dat het ze helpt om zo te worden. Ze hopen voorbeelden te zijn die anderen aanspreken, zodat ze hun bedoelingen navolgen en op die manier beter worden.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Ze zijn harde meesters voor zichzelf"

- Dr. Edward Bach, 1936

Meer beschrijvingen van Rock Water door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

Ξ MENU