lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems
< Index >
 
N.B. Onder de knop 'kies bron' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Scleranthus door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Scleranthus

Bachbloesem Scleranthus ...is de remedie voor mensen die het moeilijk vinden om te beslissen. Soms zijn er twee mogelijkheden, soms ook meer, en de besluiteloosheid van Scleranthus gaat zowel over kleine als over niet-zo-kleine beslissingen. 'Moet ik met Jan trouwen of met Peter?' en 'zal ik een rood of een blauw schrift kopen' kunnen allebei een vorm van Scleranthus zijn. (Maar als de beslissingen het leven veranderen, en we de mogelijkheden niet makkelijk kunnen omschrijven, kijk dan ook naar Wild Oat.)
 
Soms uit de chronische onzekerheid van de Scleranthus persoon zich op andere manieren. Er kunnen stemmingswisselingen zijn of wagenziekte. Deze symptomen zijn geen onfeilbaar teken van de Scleranthus toestand, maar ze geven aan dat deze remedie overwogen kan worden.
 
Het gebruik van de remedie helpt ons om te weten wat we willen. We komen weer in contact met onze intuïtie en zijn in staat om simpel en beslist te kiezen.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Degenen die er zwaar onder lijden dat ze niet kunnen kiezen tussen twee dingen, omdat eerst het ene juist lijkt en dan weer het andere. Gewoonlijk zijn het rustige mensen die hun probleem alleen dragen, omdat ze niet genegen zijn het met anderen te bespreken.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Scleranthus loopt met perfecte zekerheid"

- Dr. Edward Bach, 1934

Meer beschrijvingen van Scleranthus door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

Ξ MENU