lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems
< Index >
 
N.B. Onder de knop 'kies bron' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Sweet Chestnut door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Sweet Chestnut

Bachbloesem Sweet Chestnut ...is de remedie voor mensen die de grenzen van wat uit te houden is hebben bereikt. Ze hebben alle routes onderzocht en zien geen weg uit hun moeilijkheden. Ze hebben het gevoel dat er voor hen niet meer rest dan vernietiging en leegte.
 
Waar mensen in een Gorse toestand besluiten om het op te geven terwijl er nog mogelijke oplossingen niet zijn uitgeprobeerd, is iemand in een Sweet Chestnut toestand werkelijk aan het einde van de lijn: hun wanhoop is ontzettend en definitief.
 
In deze extreme toestand helpt de remedie ons om ons leven meester te blijven, en vernieuwt het onze hoop en onze kracht. Soms opent zich een weg voor ons op het moment dat we dat het minst verwachten.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Voor die momenten die sommige mensen kunnen overkomen wanneer de smart zo groot wordt dat het lijkt alsof het niet meer vol te houden is. Wanneer de geest of het lichaam het gevoel heeft tot de uiterste grenzen van het uithoudingsvermogen te zijn gebracht, en dat het nu moet bezwijken. Wanneer het lijkt dat er niets meer rest dan ondergang en vernietiging.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Wanneer het lijkt dat er niets meer rest dan ondergang en vernietiging"

- Dr. Edward Bach, 1936

Meer beschrijvingen van Sweet Chestnut door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

Ξ MENU