lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems
< Index >
 
N.B. Onder de knop 'kies bron' hierboven staan nog meer beschrijvingen van White Chestnut door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem White Chestnut

Bachbloesem White Chestnut ...is de remedie voor ongewenste gedachten en mentale discussies die ons hoofd binnendringen en voorkomen dat we ons kunnen concentreren.
 
White Chestnut gedachten worden dikwijls beschreven als 'lastig' - maar hoeven niet zorgwekkend of beangstigend te zijn, eerder herhalend. Ze knagen aan ons zoals een hond aan een bot knaagt. White Chestnut gedachten leiden nergens toe. Ze cirkelen alsmaar rond in het hoofd zoals een herhalende opname.
 
De remedie helpt ons om normaal te denken. We kunnen kalm en rationeel omgaan met welke onderliggende problemen dan ook die de verstoring veroorzaken.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Voor degenen die niet kunnen voorkomen dat hun hoofd volloopt met gedachten, ideeën en discussies die ze niet willen hebben. Meestal op die momenten dat ze niet genoeg interesse hebben in wat er op dat moment gebeurt om hun gedachten bezig te houden. Gedachten die hen met zorg vervullen, en die blijven of steeds terugkeren als ze net een tijdje uit het hoofd gezet zijn. Ze lijken alsmaar rond te gaan en worden een mentale foltering. De aanwezigheid van dergelijke onplezierige gedachten verdrijft de rust en voorkomt dat men de aandacht uitsluitend bij het werk of het plezier van de dag kan houden.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Knagende gedachten die blijven, of die steeds terugkeren, als het gelukt is om ze even uit het hoofd te zetten"

- Dr. Edward Bach, 1936

Meer beschrijvingen van White Chestnut door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

Ξ MENU