lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems
< Index >
 
N.B. Onder de knop 'kies bron' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Wild Oat door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Wild Oat

Bachbloesem Wild Oat ...is de remedie voor mensen die het gevoel hebben dat ze iets met hun leven willen doen wat de moeite waard is, maar die niet weten in welke richting ze moeten gaan. Ze zijn geneigd om van het ene ding naar het andere te gaan zonder dat ze een echt pad vinden. Als resultaat raken ze gefrustreerd en neerslachtig.
 
We kunnen de Wild Oat toestand vergelijken met die van Scleranthus. Bij de laatste is er geen twijfel over het doel, maar moeten we beslissen hoe we daar komen. Je kunt er bijvoorbeeld zeker van zijn dat je wil trouwen. Maar welke partner moet je kiezen? - Dat zou een Scleranthus probleem zijn, te moeten kiezen tussen een beperkt aantal opties.
 
In een Wild Oat toestand is het doel zelf minder duidelijk. Je weet bijvoorbeeld dat je een bevredigend leven wil. Maar betekent dat dat je moet trouwen of juist vrijgezel moet blijven? Carrière maken? Van geloofsovertuiging veranderen? In een Wild Oat toestand is het veel moeilijker om onze mogelijkheden te definiëren, omdat ons doel niet duidelijk is.
 
Als we ons in deze toestand van gefrustreerde en vage ambitie bevinden helpt Wild Oat ons om onze ware weg te vinden. Het brengt ons weer in contact met onze vastberadenheid zodat het duidelijker lijkt hoe we verder moeten.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Degenen die de bedoeling hebben om iets opvallends in hun leven te doen, die veel ervaringen willen opdoen, en genieten van alles wat voor hen mogelijk is, die het leven ten volle willen leven. Hun probleem is om te beslissen welk beroep ze zullen volgen, omdat ze ondanks hun sterke ambities geen roeping hebben die hen meer aanspreekt dan alle andere. Dit kan vertraging veroorzaken en een onbevredigd gevoel.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Hoewel ze grote ambities hebben, hebben ze geen roeping"

- Dr. Edward Bach, 1936

Meer beschrijvingen van Wild Oat door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

Ξ MENU