lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems
< Index >
 
N.B. Onder de knop 'kies bron' hierboven staan nog meer beschrijvingen van Willow door Julian Barnard en Mechthild Scheffer.

Bachbloesem Willow

Bachbloesem Willow ...is voor mensen die rancuneus en bitter zijn over de manier waarop hun leven gelopen is.
 
In een WIllow toestand misgunnen we anderen hun succes en geluk, en geven het niet graag toe wanneer ons eigen leven goed gaat. We mopperen liever en neigen naar wrok en zelf-medelijden.
 
De remedie bevordert de wedergeboorte van optimisme en vertrouwen. Het helpt ons om ons milder te voelen tegenover anderen, en om ons beter bewust te worden dat negatieve gedachten de onfortuinlijkheid waar we over klagen juist kan aantrekken.
 


De beschrijving van Dr. Bach

Dr. Edward Bach

Voor degenen die te lijden hebben gehad onder tegenspoed of pech, en die er moeite mee hebben om dit zonder klagen of verbittering te accepteren, omdat ze het leven vooral afmeten aan het succes dat het hen brengt. Zij hebben het gevoel dat ze een zo grote beproeving niet verdiend hebben, dat het onrechtvaardig was, en ze worden verbitterd. Vaak raken ze minder geïnteresseerd en houden ze zich minder bezig met de dingen van het leven waar ze vroeger plezier in hadden.

- De twaalf genezers en andere remedies


 
 

"Ze beoordelen het leven voor een groot deel aan het succes dat het brengt"

- Dr. Edward Bach, 1936

Meer beschrijvingen van Willow door: Mechthild Scheffer     / Julian Barnard     / Edward Bach 
 

Ξ MENU