lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems

Dubbelblind onderzoek

De medische wetenschap zoekt ziekte en genezing in de stoffelijke wereld. Het menselijk lichaam wordt beschouwd als een soort machine. Medicijnen worden getest op hun chemische werking, door middel van "dubbelblind" onderzoek. Omdat arts en patiënt allebei niet weten of het pilletje een medicijn bevat, wordt de invloed van de ene mens op de andere (een energetische invloed) uitgesloten.

Is het leven herhaalbaar? Wie kan de dag van gisteren nog een keer leven? Of zoals de buddhist zegt: "het is onmogelijk om twee maal in dezelfde rivier te stappen". Als het leven voor een en dezelfde mens al niet herhaalbaar is, zou dat dan tussen verschillende mensen wel moeten kunnen?

De wetenschap houdt geen rekening met het feit dat verschillende (types) mensen op verschillende manieren ziek of beter worden: mensen worden gezien als identieke "machines", en ieder machientje krijgt dezelfde behandeling en hoort hetzelfde te reageren.

Deze methode is helemaal gericht op de stoffelijke werking van een middel. Op de beïnvloeding in de materie van het mens-machientje.
Maar er bestaan ook andere middelen. Middelen die niet inwerken op het materiële deel van de mens, maar op het energie-deel. Zo werken bijvoorbeeld homeopathische middelen, of Bach-bloesems, of de aandacht van de ene mens voor de andere. Als je die invloeden wil vinden, dan helpt het natuurlijk niet als je alleen in het stoffelijke deel zoekt...

(Heet het daarom dubbel blind onderzoek? ;o)
Ξ MENU