lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems
 

Zonne-methode

Een schaal van dun glas wordt bijna helemaal gevuld met het meest zuivere water dat beschikbaar is, liefst uit een bron die dichtbij is.

De bloemen van de plant worden geplukt en meteen op het oppervlak van het water gelegd, zodat het oppervlak helemaal bedekt is, en vervolgens in het heldere zonlicht gezet, zo'n drie tot vier uur, of korter als de bloemen beginnen te verwelken. De bloemen worden dan voorzichtig uit het water getild, en het water wordt in flessen gedaan tot die half vol zijn. De flessen worden dan verder afgevuld met brandy (=cognac, geen brandewijn) om de remedie te conserveren. Deze flessen zijn de voorraad, en worden niet gebruikt om rechtstreeks een dosis uit te geven. Een paar druppels uit deze flessen worden in een andere fles gedaan, en daaruit wordt de patiënt behandeld, dus de voorraadflessen bevatten een grote hoeveelheid. De voorraadflesjes van de apotheek worden op dezelfde manier gebruikt.

 

Edward Bach, 'collected works'

 

Koken-methode

De exemplaren, zoals zodadelijk te beschrijven, werden een half uur gekookt in schoon, zuiver water.

De vloeistof wordt uitgezeefd, in flessen gegoten tot deze half vol zijn, en dan, nadat ze zijn afgekoeld, aangevuld met brandy om ze vol te maken en om te conserveren.

Chestnut Bud: Voor deze remedie worden de knoppen van de Paardenkastanjeboom verzameld, net voordat ze openbarsten.
Voor de overigen worden de bloesems gebruikt, samen met kleine stukjes stam of steel, en, als deze er zijn, jonge frisse bladeren.

 

Edward Bach, 'collected works'

Ξ MENU