lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems

Wat doet een geneesmiddel?

Het woord zegt het al: een geneesmiddel helpt je om te genezen. 
 

Regulier

In de reguliere medische wereld wordt vooral gekeken naar de mechanismes in het lichaam. Wanneer er een bekend mechanisme ontregeld is, dan zijn er medicijnen die daarin kunnen ingrijpen, en die de bekende "normale" situatie herstellen. Van zo'n medicijn kun je soms levenslang afhankelijk worden. Heet het dan nog een geneesmiddel? Wat overigens niet wegneemt dat deze middelen zin hebben: ze zijn vaak leven-reddend. 
Bij het ontwikkelen van medicijnen wordt gezocht naar middelen die werken voor zoveel mogelijk verschillende mensen die een bepaald symptoom hebben. 
 

Alternatief

In de wereld van de alternatieven wordt ook gekeken naar die ontregelde mechanismes, maar dan juist om te achterhalen waarom zo'n mechanisme ontregeld is. Men kijkt minder naar de symptomen en meer naar de hele individuele mens (holistische aanpak). Een geneesmiddel wordt daar juist afgestemd op dit ene individu, terwijl gekeken wordt naar de achtergrond van de klacht. Daar wordt een oplossing voor gezocht. 
 

Het beste van twee werelden

Zowel de reguliere als de alternatieve geneeskunde zijn ontwikkeld door de mensheid en hebben dus bestaansrecht. Afhankelijk van je standpunt zijn er twee manieren om deze twee werelden te combineren:

Je luistert goed naar je lichaam, en zodra je niet helemaal lekker in je vel zit ga je met een holistische aanpak aan het werk, met de bedoeling om de oorzaak aan te pakken. Als dit op tijd lukt wordt je niet ziek.
Als dit niet op tijd lukt, en je wordt toch ziek, dan kun je samen met je arts langs reguliere weg tijd winnen tot je de oorzaak wel vindt.

Of je begint langs reguliere weg, zodat je je dank zij de reguliere middelen alvast beter gaat vóelen. Dat kan je dan helpen om energie over te houden. Energie die je niet meer hoeft te besteden aan je klachten. Daar heb je immers geen last meer van. Maar daarmee ben je nog niet genezen.
Daarna kun je kiezen hoe je die Energie gaat gebruiken:
  • Om je oude leven weer op te pakken alsof er niets aan de hand is, dus weer "normaal" te functioneren;
  • Om -naast het medicijngebruik- ook te zoeken naar een mogelijkheid om te genezen...
Ξ MENU