lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems

Wie ben ik?

Ik ben Henny Gieles,  
energiegenezer, coach en Bachbloesem-therapeut in Den Bosch.  
 
Tegenwoordig bestaat gezondheidszorg voornamelijk uit ziektebestrijding. Alle aandacht gaat naar de ziekte, die steeds meer wordt beschouwd als iets wat buiten jezelf staat. Deze site begon ik als tegenwicht, vanuit de overtuiging dat onze klachten niet zinloos zijn, maar ons op de een of andere manier iets te vertellen hebben. En dat het verstaan van die boodschap ons helpt om verder te komen en weer gezond te worden.  
 
Vanuit ditzelfde holistische standpunt leert Edward Bach ons dat onze aandacht naar de patiënt dient uit te gaan i.p.v. naar de ziekte. Dat onze klachten een "gevolg" zijn, en dat we juist de oorzaak moeten zoeken en verhelpen. Zijn aanpak, samen met de remedies die hij maakte van bloemen en bloesems hebben mij gegrepen en wil ik verder uitdragen.  
 
Wat Edward Bach ontdekte wilde hij altijd zo snel mogelijk aan zo veel mogelijk mensen laten weten. In navolging van die gedachte wilde ik hier zo veel mogelijk informatie beschikbaar maken. Ik was dan ook erg blij toen de mensen die ik beschouw als de "grote drie" op het gebied van Bachbloesems ermee instemden om hun beschrijvingen hier op lieverbeter.nl te laten vertalen. Daarmee is een schat aan informatie gewoon in het Nederlands beschikbaar gekomen.  
 
Deze site is bedoeld als cadeautje voor iedereen die zich bezighoudt met Bachbloesems. De beginner kan er grasduinen, de student vindt er een grote hoeveelheid "lesmateriaal", en zelfs de gevorderde kan hier misschien nog nieuwe dingen (her)vinden.  
 
Ik hoop dus dat je hier vindt wat je zoekt, en zo niet, dat je dat laat weten (via de contactpagina) zodat ik de site kan aanvullen. Zo help je mee om deze site tot leven te brengen.  
 
 
Of misschien ben je niet op zoek naar algemene informatie, maar naar persoonlijk advies? Daarvoor heb ik een andere site, van mijn praktijk voor persoonlijk Bachbloesem advies.  
 
Hopelijk vind je op een van beide sites wat je nodig hebt. 
 
Ξ MENU