lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems

Bach bloesem "verdunningen" - de verschillende vormen

Een Bachbloesem doorloopt drie stappen voordat hij wordt ingenomen. Je kunt dit "verdunning" noemen, maar omdat het energie-middelen zijn neemt de kracht hierdoor niet af. De drie stappen zijn: 
 
Stap 1: de moedertinctuur.  
Elders op deze site wordt vermeld hoe een moedertinctuur wordt gemaakt. De beschrijving van Edward Bach zelf kun je vinden door hier te klikken.  
De moedertinctuur is normaliter niet te koop, maar wordt door de producenten gebruikt voor stap 2. 
 
Stap 2: het voorraadflesje.  
Dit zijn de flesjes zoals ze in de winkel te koop zijn. Bach maakte de voorraadflesjes door 2 druppels moedertinctuur toe te voegen aan 30 ml cognac ("brandy").  
Meestal neem je deze druppels niet rechtstreeks in, maar gebruik je ze voor stap 3.  
Afhankelijk van de producent bevatten deze flesjes 20 tot 40% alcohol. 
 
Stap 3: het behandelflesje.  
Dit zijn de flesjes zoals een Bach-therapeut ze meestal klaarmaakt. Als je weet welke remedies je nodig hebt kun je dat natuurlijk ook zelf. Eén of meer remedies worden toegevoegd aan schoon bronwater, en zijn dan klaar voor gebruik. Voor de houdbaarheid kun je nog een halve ml (8 druppels) cognac toevoegen. Meestal is het een flesje van 30 ml, en dat is bij "normaal" gebruik genoeg voor ca. 30 dagen.  
Afhankelijk van het aantal gebruikte bloesems bevatten deze flesjes dan nog 0,1 tot 1,3% alcohol, waarvan je 4 druppels inneemt. 
 
Als je wil weten hoe je een remedie inneemt, klik dan hier
Ξ MENU