lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems

Wetenschappelijke uitgangspunten

De laatste 350 jaar (zo'n beetje sinds Newton) heeft de wetenschap zich toegelegd op de zichtbare en meetbare aspecten van de wereld. 
Het stoffelijke (materiële) deel van de wereld dus. Doordat daar eeuwenlang onderzoek aan gedaan is, is de wetenschap daar erg goed in geworden. Dat we als mensheid al die opgedane kennis kunnen gebruiken is natuurlijk geweldig. Niet alleen is er ver gevorderde diagnostische kennis van wat er in een lichaam aan de hand is, de mens heeft ook vergaande mogelijkheden om in de werking van een lichaam in te grijpen. Denk aan complexe operaties of chemische medicijnen. 
 
 
Onderzoek aan de andere helft, het niet-stoffelijke (energetische) deel, is daarmee vergeleken ver achtergebleven, of wordt vaak helemaal buiten beschouwing gelaten. Daar hebben we een inhaalslag te maken. 
Die ontwikkeling is inmiddels zover gekomen dat alles wat niet zichtbaar en meetbaar is wordt miskend en weggelachen als niet-wetenschappelijk. Als iets niet bewijsbaar en herhaalbaar is wordt er niet meer in geloofd. 
Wetenschap is het nieuwe geloof geworden. 
 

Maar er moet meer zijn

Als we een lichaam op wetenschappelijke wijze analyseren komen we van alles tegen, hele anatomieboeken vol.
Maar waar zitten de gedachten, de ideeën, de dromen? 
 
 
Waar zit het leven? 
 
Is een lichaam een zak met vlees, bloed en botten waarin zich oneindig veel toevallige chemische processen afspelen? De wetenschap kan veel vertellen over hoe al die mechanismes werken, maar wie vertelt ons hoe het komt dat we leven? 
 
Hoewel de wetenschap erkent dat alles eigenlijk energie is, wordt een "levende" energie die ons lichaam "bezielt" niet geaccepteerd. Of mogen we schrijven "nog niet" geaccepteerd? 
 

Het "wezen" van de mens

Ons uitgangspunt is dat het lichaam slechts een deel is van een mens, en dat er nog een energetisch deel is dat ervoor zorgt dat we leven. De rol die dat deel speelt bij ziekte en gezondheid willen we graag hier belichten.
Ξ MENU