lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems

Een Bachbloesem innemen

Bachbloesems kun je op verschillende manieren innemen, vanuit een voorraadflesje of vanuit een behandelflesje. Voorraadflesjes zijn de flesjes zoals je die in de winkel koopt, een behandelflesje maak je zelf (of je Bachtherapeut). 
 
1.  
Wanneer je even ondersteuning nodig hebt bij een kortdurende situatie, dan kun je van iedere remedie die je wil gebruiken twee druppels uit het voorraadflesje toevoegen aan een glas water, en in de loop van de dag steeds een klein slokje uit dat glas nemen. 
 
2.  
Voor een langdurige situatie maak je eerst een behandelflesje, als volgt:  
Vul een 30 ml pipetflesje bijna helemaal met schoon, niet bruisend bronwater (bijv. Spa blauw); Voeg van iedere remedie die je wil gebruiken twee druppels uit het voorraadflesje toe; Voor de houdbaarheid kun je nog een klein beetje cognac toevoegen. Een halve milliliter (=8 druppels) is al genoeg.  
Vanuit dit behandelflesje neem je 4 keer per dag 4 druppels. Dat kan rechtstreeks uit het pipetje, maar ook door ze bijv. in koffie, thee of water te doen. Pas op dat het pipetje schoon blijft, dus niets raakt.  
Vier keer per dag betekent: Bij het opstaan, bij het slapen gaan, en op twee momenten gedurende de dag, bijvoorbeeld bij het middag- en avondmaal. Je mag dat combineren met eten en drinken, maar het is goed om ze wel "met aandacht" te nemen, dus je aandacht even te sturen naar de situatie die je wil veranderen. 
 
3.  
Voor de volledigheid zij vermeld dat je i.p.v. 4 druppels uit het behandelflesje ook steeds 2 druppels (per remedie) uit het voorraadflesje mag gebruiken. Dit is echter veel duurder, en het werkt NIET krachtiger, dus als je bijv. even geen pipetflesje hebt, dan zou ik eerder voor methode 1 kiezen.  
 
 
Het heeft geen zin om de genoemde hoeveelheden te vergroten, daar wordt de werking niet krachtiger van. Bachbloesems zijn energetische remedies, en de werking is gebaseerd op het in aanraking komen met de energie, dat is voldoende.  
Wat wel kan helpen is om een Bachbloesem vaker in te nemen. In een crisis-situatie mag dat best iedere 5 minuten zijn. Naarmate de situatie verbetert kun je dan de tussenpozen vergroten, totdat je op vier keer per dag uitkomt.  
Ook wanneer je de situatie tegenkomt waar de remedie voor bedoeld is, kun je gerust een keer extra gebruiken. 
 
In sommige gevallen kunnen Bachbloesems onmiddellijk resultaat hebben, in andere gevallen is langduriger gebruik nodig. Zeker bij situaties die al lang bestaan kan één tot drie maanden gebruik nodig zijn.  
Wanneer een situatie verandert kan het zinvol zijn om ook de samenstelling van de remedie aan te passen. Overleg evt. met je Bach-therapeut. 
 
 
Ξ MENU