lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems
< Index >
Bachbloesem Mimulus

Foto © Healing Herbs

Mimulus (Maskerbloem)

 

Mimulus guttatus

 

Een van Bach's eerste 12 genezers.  
Bereid volgens de zonne-methode.

 
 

Indicatie

Angst voor aardse dingen, ziekte, pijn, ongelukken, armoede, voor het donker, om alleen te zijn, voor pech. De angsten van het leven van alledag. Deze mensen dragen hun angst stilletjes en in het geheim, ze spreken er niet vrijuit met anderen over.

 

Twaalf Genezers 1936

 

Affirmatie

In feite is er geen plaats voor angst in het natuurlijke menselijke koninkrijk, omdat de Goddelijkheid in onszelf, en dat zijn we zelf, onoverwinnelijk en onsterfelijk is, en omdat we als we het maar zouden beseffen, als kinderen van God, niets hebben om bang voor te zijn.

 

'Collected Writings' blz. 149

 

Habitat

Maskerbloem groeit op natte grond. In de natuur te vinden in het westen van Noord Amerika op vochtige plaatsen van zeeniveau tot hoger dan 3000 m in de Rocky Mountains of in andere gebergten. Er zijn veel variaties.

 

Hoe iemand dan is

Ter bestrijding van alle angsten. Angst voor ziekte, voor ongelukken, voor onbekende dingen. Angst voor mensen, voor familie, voor vreemden, voor menigtes, voor geluid, angst om te praten of om vragen te krijgen, om alleen te zijn. Angst voor vocht, voor kou, voor hitte, voor het donker. Angst voor complicaties bij een ziekte, of om ongeneeslijk te zijn.

 

Edward Bach

Meer beschrijvingen van Mimulus door: the Bach Centre     / Mechthild Scheffer     / Edward Bach

Ξ MENU