lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems
< Index >
Bachbloesem White Chestnut

Foto © Healing Herbs

White Chestnut (Paardekastanje)

 

Aesculus hippocastanum

 

Een van Bach's tweede 19 remedies.  
Bereid volgens de zonne-methode.

 
 

Indicatie

Voor degenen die niet kunnen voorkomen dat hun hoofd volloopt met gedachten, ideeën en discussies die ze niet willen hebben. Meestal op die momenten dat ze niet genoeg interesse hebben in wat er op dat moment gebeurt om hun gedachten bezig te houden. Gedachten die hen met zorg vervullen, en die blijven of steeds terugkeren als ze net een tijdje uit het hoofd gezet zijn. Ze lijken alsmaar rond te gaan en worden een mentale foltering. De aanwezigheid van dergelijke onplezierige gedachten verdrijft de rust en voorkomt dat men de aandacht uitsluitend bij het werk of het plezier van de dag kan houden.

 

Twaalf Genezers 1936

 

Affirmatie

...de perfecte manier om dit te leren is door rustig te denken en te mediteren, en door onszelf in een zodanig vredige sfeer te brengen dat onze Zielen tot ons kunnen spreken via ons geweten en onze intuïtie, en ons kunnen leiden volgens hun wensen.

 

'Collected Writings' blz. 147

 

Habitat

Paardekastanje kan vrijwel alle bodems en omstandigheden verdragen, maar heeft vol licht nodig en ruimte om te groeien. Meestal zie je ze als een geplante boom in parken en tuinen.

 

Emotionele toestand

Voor gedachtenpatronen die alsmaar herhalen en de geest geen rust geven, voor voortdurende innerlijke discussies, zorgen en gesnater, mentale verstopping. Gedachten cirkelen rond zonder oplossing, terwijl ze almaar hetzelfde conflict herhalen, zo in beslag genomen dat het heldere zicht belemmerd wordt, een toneel dat oneindig herhaald wordt in de geest en iemand geen rust gunt. Symptomen kunnen bijv. zijn: vermoeidheid, slapeloosheid, verwarring, neerslachtigheid, schuldgevoelens, in een gesprek alsmaar een onderwerp herhalen, gebrek aan kalmte, zenuwachtige bezorgdheid, veroorzaakt vaak hoofdpijnen.

 

Barnard, Kleine Gids voor de Bach-Bloesemremedies

Meer beschrijvingen van White Chestnut door: the Bach Centre     / Mechthild Scheffer     / Edward Bach

Ξ MENU