lieverbeter.nl
ALLES over Bachbloesems
< Index >
Bachbloesem Heather

Foto © Healing Herbs

Heather (Struikheide)

 

Calluna vulgaris

 

Een van Bach's 7 helpers.  
Bereid volgens de zonne-methode.

 
 

Indicatie

Voor degenen die altijd het gezelschap zoeken van wie ook maar beschikbaar is, omdat ze het nodig vinden om hun eigen zaken te bespreken met anderen, maakt niet uit met wie. Ze zijn heel ongelukkig als ze een tijdje alleen moeten zijn.

 

Twaalf Genezers 1936

 

Affirmatie

We moeten onophoudelijk vrede beoefenen, en onze geest voorstellen als een meer dat we altijd rustig houden, zonder golven of zelfs maar rimpels die de kalmte verstoren, en stap voor stap deze staat van rust ontwikkelen totdat geen enkele gebeurtenis in het leven, geen enkele omstandigheid of geen enkele andere persoonlijkheid nog in staat is om onder wat voor omstandigheden ook het oppervlak van dat meer te verstoren.

 

'Collected Writings' blz. 152

 

Habitat

Heidestruiken houden van zure omstandigheden en verdragen natte, moerasachtige grond en droge zanderige heidevelden. Ze worden het meest gevonden in bergen en heidegrond.

 

Chronische houding

Het is karakteristiek voor Heather-mensen om zich zorgen te maken over de problemen van anderen, niet de grote zaken van het leven, maar juist de dingen van alledag. Ze proberen alles wat in hun macht is om anderen te overtuigen of zelfs om ze over te halen om te doen wat zijzelf denken dat goed is. Hun ziektes zijn meestal niet heel ernstig, totdat ze ouder worden, maar soms kunnen kleine kwaaltjes jarenlang een behoorlijke dosis ongemak veroorzaken en van invloed zijn op hun dagelijks leven. Ze hebben ook de neiging om zich bezorgd te maken wanneer ze ook maar een beetje tegenslag hebben. Ze vinden het fijn als mensen van hen afhankelijk zijn, en het doet hen deugd wanneer ze nuttig zijn voor iemand in moeilijkheden, of als ze kunnen helpen. Heather-mensen zijn meestal goed gebouwd, met een gezonde kleur, robuust, met een sterk lichaam en vol energie en activiteit, en ontzien zichzelf niet in hun inspanningen voor anderen.

 

Edward Bach

Meer beschrijvingen van Heather door: the Bach Centre     / Mechthild Scheffer     / Edward Bach

Ξ MENU